Woodford

fc7707f75677cd952f24e51ce6ac76fa.jpg
Sir Drogo er herre over Woodford manor

Godset er er et gennemsnitligt ridder gods i Salisbury, et par små landsbyer den største af dem Woodford som ligger ved et af vadestederne over floden wylye.
Selve godset ligger også i Woodford, det består af et stort hovedhus bestående af tømmer fletværk og lerklinede vægge og tørvetag.

sammen med hovedhuset ligger en række mindre huse: bagehus, stald og et lille kapel som dog er blevet misholdt lidt af de hedenske herre på woodford.

En større gevinst til godset er retten til at måtte kræve bro told over wylye som blev vundet af Sir Drogo under slaget ved mearcred bæk. Denne Indtægt blev givet som en gave til Drogo og er derfor ikke arvelig, men den har den store fordel at give en indtægt i klingende mønt.

Point of interest:

Den store hvide eg.
Egen har været død så længe nogen kan huske, den står lidt uden for Woodford langs vejen fra Sarum mod Vagon castle.
Egeens bark er blevet kridhvid og det er almindeligt anerkendt at der bor ånder i dets grene, derfor afholdes mange af årets højtider også i det store træs skygge.
Folk fra området hænger tøjstumper på træet som ofringer til de lokale ånder både for at slippe af med dårligdomme og for at sikre sig beskyttelse mod ondt.

Woodford

GPC Silkeborg saksdebel saksdebel